Andre ændringer

8741221383_e0557bbeb6_b

Dygtigere børn og unge. Helt overordnet set skal vores børn og unge bliver dygtigere mens de går i skole. Undervisningsministeriet formulerer det på følgende måde: “Via mere og bedre undervisning skal eleverne på sigt  kunne det sammen i 8. klasse, som de kan i dag i 9. klasse“.

Partnerskaber er et nyt krav til folkeskolerne i reformen. Partnerskaber skal bidrage til opfyldelse af folkeskolens formål og kan ske i samarbejde med lokalsamfundets kultur- og folkeoplysning, idræts- og foreningsliv, kunst- og kulturskoler, og de kommunalt støttede musikskoler og ungdomsskoler.

Skolebestyrelser kan fremover bestå af andre medlemmer end forældre på skolen, hvis kommunalbestyrelsen vælger det. Optil to pladser i skolebestyrelsen kan besættes af repræsentanter fra de lokale ungdomsuddannelsesinstitutioner, det lokale erhvervs- eller foreningsliv.

Eliteidrætsklasser 7.-10. klasse kan kommunalebestyrelsen beslutte at oprette i kommunen. Elever til sådanne klasser optages på baggrund af deres idrætsmæssige niveau.

95% af lærerne skal i 2020 have linjefag eller linjefagskompetence i de fag de underviser i.

Klasselærerfunktionen kan fremover varetages af både lærere og pædagoger, og kan deles mellem flere af de personer der er tilknyttet klassen.

Reklamer

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s