Længere skoledag

laesning-slagelse-2012-042-jpg

Et led i reformen er, at børnene skal gå i skole i længere tid. Det betyder helt konkret, at børn i 0.-3. klasse skal være i skole 30 timer om ugen, børn i 4.-6. klasse 33 timer om ugen og unge i 7.-10. klasse 35 timer om ugen. Det er vigtigt at bemærke, at der er tale om timer og ikke lektioner.

Frem til næste folketingsvalg iværksættes en overgangsordning. For børn i 0.-3. klasse betyder det at de skal være i skole 28 timer om ugen, for børn i 4.-6. klasse 30 timer om ugen  og unge i 7.-10. klasse 33 timer om ugen. I overgangsfasen vil alle børn og unge blive tilbudt lektie- og fordybelsestid hhv. to og tre timer om ugen. Overgangsordningen vil -højest sandsynligt – vare i skoleårerne 2014/15 og 2015/16.

Et vigtigt element i den længere skoledag er, at der skal ske en større variation i løbet af skoledagen. Dette skal bl.a. ske gennem den “understøttende undervisning” (læs mere), øget bevægelse og motion og inddragelse af andre fagligheder bl.a. gennem samarbejder med lokale idrætsforeninger, musikskolen og erhvervslivet.

Reklamer

Skriv en kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s